Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
februari/maart

e-mail      toosvanholstein@xs4all.nl

website    www.toosvanholstein.nl              

YouTube  https://www.youtube.com/user/TOOSvanholstein

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

 

van het Hoge Noorden via Zeeland naar het Diepe Zuiden en nog Verder

Het Hoge Noorden

 

 

Daar waar in het prachtige boerderijendorp Balloo, even ten oosten van Assen, in Galerie Drentsche Aa de Wintersalon plaatsvindt. Met uitgebreid aandacht voor mijn schilderijen. Van de kleinere uit 'The 70-Series' tot de grotere olieverven. Nog tot 26 maart. Galerist Jan Wekema zal je in zijn mooie boerderij-galerie van harte ontvangen. Zie voor alle gegevens galeriedrentscheaa.nl.

 

Zeeland

De kop is er af! Begin deze maand startte onze onvolprezen Kunst&Cultuurroute Middelburg weer. Voor het 24e jaar. Nu op naar de volgende tien 1e zondagen van de maand in 2023. Waarbij de deur van mijn 18e eeuwse pakhuis/atelier 'Holstein' aan de Korendijk 56 altijd open staat van 13-17 uur. Nou ja, 'open'? In ieder geval figuurlijk. Letterlijk hangt 't natuurlijk af van temperatuur en eventuele stookkosten. Maar dat begrijpt iedereen tegenwoordig. Zondag 5 maart is de eerstvolgende keer.

 

 

Maar er is nog meer in Zeeland. In Nieuw- en Sint Joosland, in Theater De Wegwijzer. Met mijn expositie 'De Wereld als Schouwtoneel'. Altijd te bezichtigen als het theater open is. Kijk voor meer gegevens op  theaterdewegwijzer.nl

 

actiefoto van het inrichten van 'De wereld als Schouwtoneel', samen met theatereigenaar Trudi Wams

 

Het Diepe Zuiden

 

 

Op naar Maastricht. Altijd de moeite waard is. Zeker vanwege Busio Interiors. Want als 't niet te koud is, zal mijn beeld 'Lady in red' je buiten al warm verwelkomen bij de ingang van deze heerlijk barokke en verrassende interieurzaak. Gewoon even de hoek om vanaf de terrassen op het bekende Onze Lieve Vrouweplein.

 

Verder Zuidwaarts

Op naar Nice. Dat geldt binnenkort zeker voor mij vanwege de voorbereiding van een nieuw project met Galerie Quadrige daar. Een nieuw kunstboek in beperkte oplage in de serie 'L'art au carré', helemaal gewijd aan mij. De afgelopen tijd was ik al druk bezig om daarvoor steendrukken te creëren. Maar onder de voorlopige werktitel 'Coloured Black' worden er ook diverse exposities aan gekoppeld. Zowel in Frankrijk als Nederland. De eerste? Komende oktober/november in Nice.

de uitnodiging van Galerie Quadrige voor mijn komende expositie in oktober/november

 

Nog Verder Zuidwaarts

En als alles zijn loop gaat, zit ik over een poos ook weer een aantal weken in die heerlijk oude Italiaanse stad Gubbio. In het keramiekatelier van Giampietro Rampini. Om daar mijn 'UOVO Project' voort te zetten. Zie deze video op mijn YouTube-kanaal,dan weet je gelijk wat dat inhoudt. De resultaten komen natuurlijk ook naar Nederland. Nog enkele van de resultaten van vorig jaar zijn te aanschouwen in Galerie Peter Leen XL in Breukelen.

 

Galerist Peter Leen met één van mijn 'Uovo's' voor een kunstwerk van mij

 

Tot slot

Wil je graag wekelijks op de hoogte blijven van mijn reilen en zeilen in de wereld van de kunst? Dan op naar mijn blog TOOS&ART. Je daar abonneren is een fluitje van een eurocent.

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'